قیمت روز نقره | قیمت لحظه‌ای نقره

قیمت یک گرم نقره علیرضا نجارزادگان اصفهان تعیین قیمت نقره در کشور

** پنجشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۳ **

 

قیمت یک گرم نقره یا قیمت روز نقره و یا قیمت لحظه‌ای نقره در بازارهای جهانی و بازار ایران به صورت روزانه از طرف وبسایت و فروشگاه نقره نجارزادگان اعلام می‌شود. در این بخش قیمت روزانه نقره به صورت لحظه به لحظه ارائه می‌شود. علاوه بر این، توضیحات کاملی در مورد واحد اندازه‌گذاری نقره، اونس، مثقال، نقره آب شده، ساچمه، ظروف نقره و امکان سرمایه‌گذاری در صنعت نقره داده‌ایم. در چند سال اخیر خرید نقره به فرصت مهمی برای سرمایه‌گذاری تبدیل شده است. در حال حاضر قیمت هر گرم نقره نزدیک به یک دلار است. این نشان‌دهنده صعود قیمت نقره از ۲۴/۲۷ دلار در دسامبر سال ۲۰۲۰ به قیمت ۳۰/۳۳ دلار در جولای ۲۰۲۴ است. بنابراین روندی صعودی در قیمت نقره جهانی مشاهده می‌شود. همین امر به بازدهی بالا نقره در سرمایه‌گذاری اشاره دارد. 

قیمت هر اونس نقره

در بازارهای جهانی قیمت فلزات گرانبها مانند نقره، طلا و پلاتین بر اساس اونس اعلام می‌شود. اونس یکی از واحدهای وزن اشیاء و مایعات است. این واحد به سه نوع اونس مایعات (Fluid Ounce یا fl oz)، اونس معمولی (Ordinary Ounce) و اونس تروی یا تروا (Troy Ounce یا t oz) تقسیم می‌شود. در مورد فلزات گرانبها مانند نقره از اونس تروی (Troy) یا اونس تروا استفاده می‌شود. کلمه تروی مربوط به یکی از شهرهای قدیمی فرانسه است. در قرن نهم میلادی، بازرگانان انگلیسی در این شهر به تجارت و انجام معامله مشغول بودند. در واقع، تروی به معنای “بازار” و “محل وزن کردن” است. هر اونس مایعات معادل ۲۹/۵۴ گرم، اونس معمولی برابر با ۲۸/۳۴ گرم و هر اونس تروی معادل ۳۱/۱۰ گرم است. در حالت سنتی، اونس معادل ۴۸۰ دانه (Grain) است. هر دانه معادل ۰/۰۶۴۷۹۸۹۱ گرم است.

به این ترتیب اونس تروی معادل ۳۱/۱۰۳۴۷۶۸ گرم است. بر اساس قوانین اتحادیه اروپا، اونس در تمامی کشورهای اتحادیه اروپا به عنوان واحد اندازه‌گیری فلزات گرانبها به کار می‌رود. بنابراین شما با مراجعه به وبسایت‌های خارجی اعلام قیمت نقره یا قیمت طلا با واحد اونس تروی سر و کار خواهید داشت. برای مثال زمانی که در بازارهای جهانی گفته می‌شود، یک اونس نقره معادل ۳۰/۶۱ دلار است. بدین معناست هر ۳۱/۱۰ گرم نقره به قیمت ۳۰/۶۱ دلار به فروش می‌رسد. برای به دست آوردن قیمت نقره به گرم، بایستی، قیمت را بر عدد ۳۱/۱۰ تقسیم کنید. به این ترتیب قیمت هر گرم نقره به دست می‌آید. دقت کنید که ۱ کیلوگرم نقره خالص یا ۹۹۹ برابر است با حدود ۳۲ اونس نقره. به این ترتیب می‌توانید عدد ۳۲ را در قیمت هر اونس نقره ضرب کرده و قیمت هر کیلو گرم نقره را در همان روز محاسبه کنید.   

قیمت هر گرم نقره در بازار ایران توسط فروشگاه نقره نجارزادگان اصفهان تولید شمش آب شده، ساچمه و زیورالات نقره علیرضا نجارزادگان
قیمت هر گرم نقره در بازار ایران توسط فروشگاه نقره نجارزادگان اصفهان تولید شمش آب شده، ساچمه و زیورالات نقره علیرضا نجارزادگان

قیمت روز هر مثقال نقره در ایران

در بازار ایران و در خرید و فروش نقره از دو واحد مثقال و گرم استفاده می‌شود. و این بر خلاف بازار اروپاست. همان طور که گفتیم در اروپا از واحد اونس تروی استفاده می‌شود. در قدیم در ایران و بسیاری از کشورهای عربی از واحد مثقال استفاده می‌شد. اما امروزه از این واحد تنها در مورد فلزات گرانبها به اضافه ابریشم و زعفران استفاده می‌شود. مثقال به سه نوع معمولی، صیرفی و شرعی تقسیم می‌شود. در مورد فلزات گرانبها از مثقال صیرفی استفاده می‌شود. معمولا مثقال شرعی کمتر از صیرفی است. هر مثقال صیرفی معادل ۴/۶۰۸۳ گرم و هر مثقال شرعی معادل ۳٫۴۵۶ گرم می‌باشد. در قدیم هر سکه یک دیناری معادل ۴/۶۰۸۳ گرم بود. به عبارت دیگر یک مثقال شرعی آن از طلای خالص و بقیه از فلزاتی مانند مس بود. 

شما با دانستن وزن هر مثقال نقره به راحتی می‌توانید قیمت مثقال نقره را به گرم تبدیل کنید. اگر قصد فروش نقره به مثقال را داشته باشید، ابتدا قیمت یک اونس نقره (۳۱/۱۰ گرم) را به ۱ گرم تبدیل کنید. سپس گرم نقره را در عدد ۴/۶۰۸۳ ضرب کنید. به این ترتیب قیمت هر مثقال نقره به دست می‌آید. دقت کنید که قیمت هر مثقال نقره ۹۹۹، ۹۲۵ و ۸۴۰ با یکدیگر متفاوت است. مسلما هر چقدر عیار نقره بالاتر باشد، قیمت آن بالاتر خواهد بود. شمش آب شده نقره همان نقره ۹۹۹ است. بنابراین قیمت هر دو یکسان است. نقره ۹۲۵ یا استرلینگ مخصوص ساخت زیورالات و نقره ۸۴۰ برای ساخت ظروف نقره به کار می‌رود. 

قیمت هر گرم نقره در بازار ایران توسط فروشگاه نقره نجارزادگان اصفهان تولید شمش آب شده، ساچمه و زیورالات نقره علیرضا نجارزادگان
قیمت هر گرم نقره در بازار ایران توسط فروشگاه نقره نجارزادگان اصفهان تولید شمش آب شده، ساچمه و زیورالات نقره علیرضا نجارزادگان

قیمت روز نقره یا قیمت لحظه‌ای نقره و یا قیمت نقره امروز به چه دردی می‌خورد؟

قیمت روز نقره یا قیمت نقره روز و یا قیمت لحظه‌ای نقره از چند جهت دارای اهمیت است. نخست اینکه نقره، فلزی گرانبهاست. و تقاضا نسبت به آن در صنایع مختلف بسیار بالاست. از این رو خرید آن مستلزم دانستن قیمت روز و لحظه‌ای‌ست. به عبارت دیگر نقره همانند سایر فلزات گرانبها مثل طلا و پلاتین لحظه به لحظه در حال نوسان است. از زمانی که طلا و سایر فلزات گرانبها در بورس‌های جهانی معامله می‌شوند، این نوسانات شدت بیشتری گرفته است. از طرف دیگر صنایع مختلف، نقره را به صورت کیلو گرم خرید نمی‌کنند. بلکه آن را در وزن تناژ و به صورت میله‌های نقره خرید می‌کنند. قیمت یک گرم نقره شاید به نظر ارزش زیادی نداشته باشد. اما با در نظر گرفتن حجم بالایی از نقره که در یک شبانه روز در بازارهای جهانی مبادله می‌شود، عدد بسیار بالایی را شامل می‌شود.

در ثانی برخی از افراد از این فلز برای حفظ ارزش دارایی خود و یا سرمایه‌گذاری استفاده می‌کنند. مسلما هر فردی برای سنجش میزان قیمت اولیه خرید و قیمت روز نقره نیاز به دانستن قیمت روز نقره دارند. بنابراین اطلاع از قیمت روز و لحظه‌ای نقره در ایران و جهان به کمک این افراد خواهد آمد. در نهایت شما برای خرید و فروش نقره نیازمند دانستن قیمت انس نقره در سطح جهانی و قیمت هر گرم نقره در بازار ایران هستید. شما به عنوان مشتری حق دارید که قیمت لحظه‌ای و روز نقره را بدانید. توجه کنید که تغییرات ماهانه و سالیانه قیمت نقره در مقایسه با نرخ لحظه‌ای نقره دارای افت و خیز کمتری‌ست. 

آیا قیمت نقره همچنان افزایشی است؟

قیمت نقره در آوریل ۲۰۱۱ رکورد خیره‌کننده ۴۱/۹۷ دلار را به ثبت رساند. اما به تدریج و در سال‌های بعد این عدد کاهش یافت و به عدد ۲۱/۷۳ دلار رسید. دقیقا از سال ۲۰۲۲ و با فروکش کردن پاندمی کوید ۱۹ بود که مجددا رونق به بازار نقره بازگشت. این عامل تحت تاثیر پیشرفت‌های شگرف در تکنولوژی‌های جدید و بالا قرار داشت. ناگفته نماند که رکورد بیشترین قیمت نقره مربوط به سال ۱۹۸۰ است. در این سال قیمت نقره به عدد نجومی ۴۹/۴۵ دلار آمریکا رسید. از دلایل صعود خیره‌کننده نقره در ۱۹۸۰می‌توان به کاهش عرضه نقره و تصمیم به استفاده از نقره برای جبران رکود تورمی اشاره کرد.

پیش‌بینی می‌شود تقاضای نقره در سال ۲۰۲۵ به حدود ۳۳۰۰۰ تن و عرضه آن به ۳۶۰۰۰ تن برسد. به این ترتیب مجددا نقره بیش از پیش تبدیل به یک دارایی ارزشمند در جهان خواهد شد. تنها توجه به آمار یک سال اخیر منتهی به ۱۶ جولای ۲۰۲۴ گویای رشد قابل توجه ارزش نقره است. در ۱۷ جولای ۲۰۲۳ ارزش هر اونس نقره به عدد ۲۴/۸۸ دلار آمریکا رسید. به عبارت دیگر هر گرم نقره ۹۹۰ معادل ۸۰ سنت آمریکا بود. این مقدار در ۱۶ جولای ۲۰۲۴ به عدد ۳۰/۶۱ دلار بود. به عبارت دیگر هر گرم نقره برابر با یک دلار بود. این امر نشان‌دهنده رشد قابل توجه ارزش نقره در یک سال اخیر است.

قیمت نقره در ده سال اخیر

به اعتقاد کارشناسان، ارزش نقره در سال‌های آینده روندی افزایشی خواهد داشت. برای فهم دقیق این موضوع، می‌بایست به آمار یک دهه اخیر مراجعه کرد. با نگاهی به جداول و نمودارهای فلزات گرانبها و بخصوص نقره، افزایش قیمت نقره در ده سال اخیر کاملا مشهود است. به طوری که قیمت نقره از ۱۹/۸۰ دلار در سال ۲۰۱۴ به ۳۰/۶۱ دلار در ۲۰۲۴ رسیده است. بنابراین هر گرم نقره در یک دهه اخیر شاهد رشدی به مقدار ۱۱ دلار در هر اونس بوده است. به عبارت دیگر قیمت نقره از ۶۳ سنت به ازای هر گرم به ۹۸ سنت در هر گرم صعود کرده است. اگر به صورت درصد محاسبه کنیم، ارزش نقره در یک دهه اخیر بیش از چهل درصد رشد داشته است. برای مشخص شدن موضوع و پیش‌بینی بهتر بازار نقره و روند قیمتی آن، در زیر به میزان تولید جهانی نقره و عرضه و تقاضای آن نگاهی می‌کنیم. 

میزان تولید نقره در جهان

بر اساس اعلام نهادهای بین‌المللی، میزان تولید نقره در سال ۲۰۲۳ به ۲۶,۰۰۰ تن رسید. پنج کشور مکزیک، چین، پرو، روسیه و شیلی بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نقره جهان به شمار می‌روند. این در حالی است که کشورهای پرو، استرالیا و لهستان از نظر ذخایر نقره در صدر کشورهای جهان قرار دارند. توجه کنید که فلز نقره همواره به صورت ناخالص به همراه فلزاتی مانند سرب، روی و مس استخراج می‌شود. حدود ۶۴۰۰ تن از کل تولید جهانی متعلق به شرکت‌های مکزیکی بوده است.

این عدد معادل حدود ۲۴ درصد تولید نقره در کل جهان است. شرکت Fresnillo plc بزرگ‌ترین تولیدکننده نقره جهان است که رکورد بی‌سابقه‌ای را بر جای گذاشت. این شرکت توانست حدود ۱۵۶۰ تن نقره استخراج کند. درآمد فروش نقره توسط این شرکت در سال ۲۰۲۱ شاهد رشد عظیمی بوده است. درآمد فرسنیلو در همان سال مبلغی معادل ۲,۹۰۰,۰۰۰,۰۰۰ دلار ایالات متحده آمریکا بوده است. در این مدت تولید چین و پرو نیز هر کدام از مرز ۳۰۰۰ تن گذشت. 

عرضه و تقاضای نقره در جهان

میزان عرضه نقره در جهان حدود ۳۱,۰۰۰ تن در سال است. حدود نیمی از این مقدار به بخش صنعت و به ویژه صنعت الکترونیک تزریق می‌شود. به طوری که در سال ۲۰۲۰ حدود ۱۳۷۰۰ تن در بخش صنعت به مصرف رسید. سرمایه‌گذاری، سکه و صنعت جواهرات در رتبه‌های بعدی قرار دارند. در همین سال، نزدیک به ۶۰۰۰ تن در بخش سرمایه‌گذاری و ۴۵۰۰ تن در صنعت جواهرات به مصرف رسید. قیمت نقره در چهار دهه اخیر سیری افزایشی داشته است.

به طوری که در سال ۲۰۱۱ به بالاترین مقدار خود، یعنی میانگین ۳۵/۱۲ دلار ایالات متحده آمریکا رسید. دقت کنید که عرضه نقره در هر سال تابعی از اتفاقات غیرمترقبه در معادن، اعتصابات، میزان ذخایر نقره و کشف معادن جدید در جهان است. هر کدام از این عوامل در میزان استخراج و تولید نقره موثر است. برای مثال در سال ۲۰۲۳ میزان تولید نقره در جهان حدود ۳/۲ درصد کاهش یافت. اما تولید آن در سال ۲۰۲۴ دوباره روند صعودی را به خود گرفت. 

سرمایه‌گذاری در نقره و نوسان‌گیری

نوسان‌گیری از افت و خیز قیمت نقره یکی از روش‌های درآمدزایی کوتاه مدت در صنعت نقره به شمار می‌رود. از طرف دیگر زمانی که اقتصاد جهانی در شرایط رونق اقتصادی قرار دارد، متکی کردن ارزش دارایی به نقره از توجیه بالاتری برخوردار است. ارزش پول برخی از کشورها و بخصوص ایران در گذشته، وابسته به ارزش نقره بود. بنابراین با تغییرات قیمتی در قیمت نقره، ارزش پول ملی نیز دچار نوسان می‌شد. اما به تدریج در اقتصاد جهانی، طلا جایگزین نقره شد.

در نتیجه نقره صرفا در صنایع استراتژیک، پزشکی و داروسازی مورد استفاده قرار گرفت. در سال‌های اخیر افزایش تقاضا نسبت به نقره و استفاده از نقره در پنل‌های خورشیدی به عنوان منبع انرژی پاک و ارزان و سایر صنایع الکترونیک باعث شد که قیمت این فلز گرانبها از نوسانات بالایی برخوردار باشد. به همین خاطر عده‌ای از افراد و صاحبان سرمایه از نوسانات بازار صاحب درآمد بالایی می‌شوند. 

خرید و فروش نقره در بورس 

پس از ورود طلا و سکه به بورس و تجربه موفق آنها، نقره نیز وارد بور ایران شد. معاملات در بورس ایران به صورت معاملات آتی به صورت چند ماهه انجام می‌شود. این قانون از سال ۱۳۹۹ اجرایی شد. در این نوع معاملات، تاریخ سررسیدی برای خرید یا فروش در نظر گرفته می‌شود. تعیین قیمت نقره برای خرید و فروش در بورس، بر اساس قیمت پایه نقره در همان روز در نظر گرفته می‌شود. در صورت خرید نقره، در تاریخ سررسید، نقره را به حالت ساچمه (Bullet Silver) و با مضربی از صد گرم دریافت می‌کنید. شما می‌توانید قبل از موعد سررسید، به فروش برسانید.

مهمترین شرط ورود به معاملات نقره در بورس، دریافت گواهینامه مالیات بر ارزش افزودهاز طرف سرمایه‌گذار است. البته در کشورهای توسعه یافته، معاملات نقره از سال‌ها قبل در بازارهای مالی انجام می‌شود. اما در کشور ایران خرید و فروش نقره همچنان در بازار آزاد با اقبال معامله‌گران روبروست. به نظر می‌رسد با توجه به ارزش ذاتی نقره، معاملات آن در بورس ایران از موفقیت لازم برخوردار باشد.

نقره نجارزادگان: شمش، ساچمه و شمش آب شده

برای سرمایه‌گذاری در نقره ابتدا لازم است که با فلز نقره آشنا بشوید. نقره از فلزات گرانبهاست که دارای ارزش ذاتی‌ست. هر فلزی با این مشخصات از قدرت نقدشوندگی بالایی برخوردار است. به همین خاطر در گذشته، ارزش دلار آمریکا با نقره سنجیده می‌شد. به عبارت دیگر نقره پشتوانه ارزش دلار ایالات متحده آمریکا به شمار می‌رفت. امروزه نقره به جز در صنایع مختلف در صنعت جواهرات نیز به کار می‌رود. البته ماده خام زیورالات همان نقره خام و خالص است.

نقره خالص دارای عیار ۹۹۹ است. سازندگان زیورالات قبل از ساختن جواهرات، نقره خالص را عیار کرده و به میزان ۷/۵ درصد به آن فلزاتی مانند روی، نیکل و مس اضافه می‌کنند. این کار باعث سختی نقره شده و از شکستن آن جلوگیری می‌کند. بنابراین کلیه زیورالات و جواهرات نقره از آلیاژی به نام استرلینگ ساخته می‌شوند. عیار این آلیاژ ۹۲۵ است. معمولا استرلینگ را با علامت S925 بر روی زیورالات و به صورت انگ درج می‌کنند.

شمش ۹۹۹ 

از نقره‌های ۹۹۹ می‌توان به شمش بانکی، شمش آب شده و ساچمه نقره اشاره کرد. شمش بانکی توسط شرکت‌های معتبر خارجی یا داخلی با ضمانت بانک مرکزی تولید می‌شود. از مهمترین شمش‌های خارجی می‌توان به شمش‌های ترکیه، امارات و سوئیس اشاره کرد. برندهای سوئیسی از ارزش‌های بالاتری برخوردارند. در کشور ایران شمش نقره بانکی ضرب نمی‌شود. اما این شمش‌ها در بازار ایران به راحتی خرید و فروش می‌شوند. اما شمش‌ آب شده همان شمش کارگاهی است. این شمش‌ها در کارگاه‌های ساخت نقره و از نقره‌های شکسته یا قال نقره تولید می‌کنند. بر روی این شمش‌ها مشخصاتی از جمله وزن، نام کارگاه، شماره تماس و نام آزمایشگاه درج می‌شود.

خریدار پس از خریداری این شمش‌ها، می‌تواند اصالت آن را از طریق شماره سریال رهگیری کند. ساچمه نقره به نقره‌های خالص ۹۹۹ می‌گویند که به شکل گرد و گرانوله است. ساچمه در بازار ایران در دو نوع ایرانی و خارجی یافت می‌شود. ساچمه‌های ایرانی کاملا گرد نبوده و در بین آن ممکن ناخالصی وجود داشته باشد. اما ساچمه‌های خارجی تماما خالص بوده و کاملا گرد هستند. 

نقره آب شده گزینه‌ای مناسب برای سرمایه‌گذاری

نقره آب شده (Melted Silver) در دو نوع ۹۹۹ و ۹۲۵ (استرلینگ) تهیه می‌شود. این نوع نقره به صورت شمش مستطیلی (Silver Bar) توسط کارگاه‌های نقره ساخته می‌شود. فروشگاه‌ها و کارگاه‌های نقره ممکن است زیورالات نقره و یا ساچمه نقره را آب کرده و به صورت شمش دربیاورند. به این شمش، نقره آب شده می‌گویند. بر روی این شمش‌ها، انگی درج می‌شود که نشان‌دهنده کارگاه سازنده آن است. همان طور که ذکر شد، شمش آب شده یکی از مناسب‌ترین شیوه‌های سرمایه‌گذاری در نقره است. 

نقره ساچمه‌ای شمش نقره آب شده علیرضا نجارزادگان شمش ایرانی ترکیه ای اماراتی سوئیسی تضمینی

 

برای خرید ظروف نقره فاخر و هنری جهت حفظ ارزش دارایی خود به بخش فروشگاه مراجعه کنید.

3 thoughts on “قیمت روز نقره | قیمت لحظه‌ای نقره

  1. سیدعلی هاشمی says:

    عالی بود .ممنون. مراکز خرید و فروش نقره جهت سرمایه گذاری مشخص شود.

    • نقره نما says:

      آقای هاشمی عزیز
      ممنون از کامنت شما.

      با تشکر

    • نقره نما says:

      مجموعه نقره نما در حال حاضر آماده خرید و فروش نقره هست. این نقره شامل نقره دست دوم، نقره معادن خصوصی سرب یا هر فلزی که به همراه کانی‌های اصلی، نقره هم استحصال می‌شه یا سکه‌های نقره قدیمی برای خرید و فروش یا آب کردن، نقره‌های شکسته، شمش یا تخته نقره آب شده، ساچمه و یا هر محصولی که نقره باشه. نقره نما در زمینه ظروف خاص و فاخر هم فعالیت داره. این ظروف مجوز اتحادیه و گمرک رو برای خروج از کشور داره. گزینه خوبی هم برای سرمایه گذاری شما عزیزان هست. کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

Comments are closed.

×

چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟

×