قیمت نقره چگونه تعیین می‌شود؟

قیمت نقره

توی مغازه نقره فروشی ایستادی و منتظر قیمت هستی که فروشنده اعلام کنه. تنها چیزی که می‌بینی یک سری انگشت هست که روی ماشین حساب می‌چرخه. در نهایت فروشنده یک قیمتی رو به شما می‌گه که شما فقط پرداخت می‌کنید. تا حالا شده که از خودتون بپرسید که فروشنده چی رو در چی ضرب می‌کنه و چه جوری قیمت رو به شما می‌گه؟ با ما همراه باشید تا روش محاسبه ارزش ریالی نقره رو به شما یاد بدیم.

سه عامل مهم در تعیین قیمت نقره

در محاسبه قیمت نقره سه تا چیز موثر هست. یکی ارزش ریالی نقره خام، یکی اجرت ساخت نقره و یکی دیگه سود فروشنده. توجه داشته باشید که قیمت نقره خام تحت تاثیر قیمت جهانی نقره (به دلار ایالات متحده آمریکا) درنوسان هست. اجرت ساخت هم از زیورآلات تا ظروف نقره متفاوت هست و بسته به نوع کار دارد.

خلوص یا عیار نقره عاملی تاثیرگذار در قیمت

معمولا روی جواهرات ساخته شده از نقره یک عددی حک می‌شود. اعدادی مثل ۹۲۵ یا ۹۵۹ و یا ۹۹۹. این اعداد درجه خلوص یا عیار نقره را مشخص می‌کند. نقره مثل بقیه فلزات قیمتی دارای درجه‌های خلوص متفاوتی هست که هر چقدر درجه خلوص نقره بالاتر برود، قیمت آن نیز بالاتر می‌رود. البته به یاد داشته باشید که بیشتر نقره‌های تولیدی در ایران دارای درجه خلوص ۹۲۵ هستند. به این نقره‌ها نقره استرلینگ هم گفته می‌شود. عدد ۹۲۵ به این معناست که ۵/۹۲ درصد فلز از نقره و بقیه از فلزات دیگر مثل مس و قلع تشکیل شده است. اضافه کردن فلزات دیگر به نقره برای ایجاد استحکام نقره هست. بین سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ قیمت هر گرم نقره از ۱۸۰۰ تومان به ۱۴۰۰۰ تومان در نوسان بوده است که این مساله صرفا مربوط به مسائل اقتصادی کشور ما نبوده و یک مساله جهانی به شمار می‌رود.

اجرت یا مزد ساخت رو کی تعیین می‌کنه؟

هر سازنده نقره برای ساخت نقره با هر ظرافتی یک زمان مشخصی اختصاص می‌ده. مسلما هر چقدر ظرافت زیورآلات نقره بیشتر باشد، میزان زمان و زحمت ساخت آن نیز سخت‌تر می‌شه. به میزان مزدی که برای این زحمت ساخت دریافت می‌شه، مزد یا اجرت ساخت گفته می‌شه. مزد ساخت نقره بسته به ظرف یا جواهر ممکن است از ۲۰۰۰ تومان تا ۱۰۰۰۰۰ تومان در نوسان باشه. البته ارقام بالاتر از این هم وجود دارد

چیزهای گیج‌کننده‌ای که روی قیمت نقره تاثیر دارند

یک سری عامل هستند که کار قیمت‌گذاری نقره رو سخت‌تر می‌کنند که اصولا بر هیچ قاعده‌ای استوار نیستند. برای مثال در مورد ظروف نقره‌ای که بر روی آن قلمزنی هنری انجام شده باشد، میزان قیمتشان ترکیبی از وزن نقره و ارزش هنری آنهاست. از طرف دیگه، بعضی از کارهای صرفا هنری نقره قابل قیمت‌گذاری نیستند و قیمت آن فقط توسط سازنده آن تعیین می‌شود.

چیز دیگه‌ای که کار محاسبه قیمت نقره رو گنج‌کننده می‌کنه این هست که شما با یک انگشتر نقره‌ای مواجه می‌شید که شاید وزنی در حدود ۵ گرم داشته، اما نگین‌دار باشه. در این حالت قیمت نقره بر اساس وزن و اجرت ساخت آن محاسبه نمی‌شه، بلکه این کار رو به صورت تکی قیمت‌گذاری می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟

×