ظرف نقره دست دوم به عنوان یک دارایی بسیار ارزشمند در بیشتر منازل ایرانیان یافت میشود. این ظروف ممکن است به شکلهای مختلف مانند بشقاب نقره، شکلات خوری نقره، جام نقره، آینه شمعدان نقره و یا سرویس غذاخوری نقره وجود داشته باشد. ظروف نقره یکی از سرمایههای اصلی برای روز مبادا در هر خانوادهای است. در صورت نیاز به پول نقد و فروش نقره به منظور خرید سایر کالاهای سرمایهای میتوانید اقدام به فروش ظروف نقره دست دوم خود بکنید. شما در هر کجای ایران که باشید، میتوانید با تماس با کارشناسان فروش نقره نجارزادگان نسبت به فروش ظروف نقره دست دوم خود اقدام کنید. در صورتی که مقدار ظروف شما از نظر تعداد و وزن بالاتر باشد، میتوانید درخواست بازدید در محل را بدهید. کارشناس ما در اولین فرصت ممکن در محل حاضر شده و اقدام به قیمتگذاری میکند. پس از قطعی شدن فروش، وجه شما در همان روز و بر اساس قوانین بانکی ایران واریز میشود.
ظروف نقره
نقره یا سیم از کمیابترین فلزات در پوسته کره زمین است. چرا که تعداد معادن نقره در جهان بسیار محدود است. کل نقره تولید در جهان در حال حاضر، حدود ۲۶,۰۰۰ تن است. نقره به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم از معادن برداشت میشود. در حالت مستقیم، نقره به صورت خالص استخراج میشود. این میزان در حدود ۲۸ درصد است. این در حالی است که حدود ۷۲ درصد باقی مانده به همراه فلزاتی مانند سرب، مس، طلا و روی برداشت میشود. به عبارت دیگر سنگ معدن ابتدا از معدن برداشت و نقره آن طی مرحله کوپلاسیون از سایر فلزات جدا میشود. به ظروف و وسایلی که از فلز نقره ساخته میشود، نقره جات میگویند.
ظروف نقره از مهمترین نقره جات مورد استفاده در زندگی انسانهاست. استفاده از ظروف نقره از دوره رومیها (۲۷ قبل از میلاد تا ۱۴۵۳ پس ازمیلاد) در بین مردمِ اروپای فعلی رواج پیدا کرد. سابقه استفاده از نقره در سرزمینی که هماکنون به نام ایران معروف است به هزاره چهارم قبل از میلاد برمیگردد. تپه سیلک از شناختهشدهترین تمدنهایی است که در آن از ظروف نقره استفاده میشد. از طرف دیگر نقره از قدیمیترین فلزات درمانی در تمدن بشریست. این فلز یک ماده ضدمیکروب است. به همین خاطر طبیبان قدیمی از این فلز برای ضد عفونی کردن زخمها استفاده میکردند.
در واقع نانو ذرات موجود در نقره از تولید مثل میکروارگانیسمها جلوگیری میکند. امروز در صنعت آب و فاضلاب، از نقره در ساخت فیلترهایی مخصوص در دستگاه تصفیه آب استفاده میکنند. از کل تولید نقره جهان، حدود یک هزار تن آن در صنعت ساخت ظروف نقره به کار میرود. ساخت این ظروف توسط قشری از صنعتگران به نام نقره ساز سا سیم ساز انجام میشود. به طور کلی از نقره برای ساخت انواع ظروف نقره مانند بشقاب، چنگال، قاشق، کارد، شکلاتخوری، میوهخوری، قندان و سایر سرویسها استفاده میشود. در گذشته این ظروف مختص طبقه اشراف بود. اما امروز با افزایش قدرت خرید مردم و پیشرفتهایی که در قالبگیری و برش روی داده، عده بیشتری توان خرید ظروف نقره را دارند.
روشهای تولید ظرف نقره
ظروف نقره به چهار چکش کاری، پرسکاری، ریخته گری و خمکاری ساخته میشود. در چکش کاری، ظرف نقره با ضربات مداوم و حرفهای چکش، گود و شکل ظرف به خود میگیرد. در روش خمکاری، ورقههای نقره را به صورت پوشش بر روی ظرفهای مسی یا برنجی میکشند. به این ترتیب ظرفی مسی یا برنجی با روکشی نقرهای به دست میآید. در روش رنخته گری، ابتدا قالبی از آلومینیوم تهیه میکنند. سپس با استفاده از قالب و ماسه، ظرف مورد نظر را تولید میکنند. در روش پرسکاری، ظرف نقره را از طریق دستگاه پرس تولید میکنند. در قدیم، ظرف نقره را عمدتا به روش چکش کاری درست میکردند. در نهایت بر روی آن قلمزنی انجام داده و روانه بازار میکردند. البته در قدیم، ظروف نقره قلمزنی مختص طبقه اشراف و درباریان بود. در میان طبقه متوسط عمدتا از ظروف نقره چکش کاری ساده استفاده میشد.
ظروف نقره از پرطرفداران محصولاتی است که از فلز نقره ساخته میشود. این ظروف بسته به نوع آن با نقره عیار ۸۴۰ و ۹۰۰ ساخته میشود. معمولا ظروف نقره معمولی با نقره ۸۴۰ و ظروف نقره قلمزنی با نقره عیار ۹۰۰ تولید میشود. ظرافت ظروف نقره قلمزنی بسیار بالاتر از ظروف نقره معمولیست. در بسیاری از موارد، افراد مدتی پس از خرید ظرف نقره اقدام به فروش آن میکنند. این کار بیشتر به خاطر نیازمندی به پول نقد و یا به قصد تعویض آن و یا خرید شمش نقره آب شده انجام میشود. دقت کنید که ظرف نقره در خرید اول، دارای مزد ساخت است. اما در هنگام فروش آن، دستمزد از آن کسر شده و به قیمت نقره خالص خریداری میشود. برای مثال تصور کنید که شما ظرف نقرهای را به قیمت ۵۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان خریداری کردهاید. از این مبلغ، ممکن است ۵,۰۰۰,۰۰۰ آن مربوط به دستمزد ساخت آن باشد.
البته این امر بستگی به وزن ظرف و میزان ظرافت آن داشته باشد. به این ترتیب در هنگام خرید، وزن نقره اندازهگیری و معادل قیمتی آن پرداخت میشود. در این حالت ممکن است قیمت فروش کمتر از قیمت خرید آن باشد. اما با توجه به افزایش قیمت نقره، هر نقرهای که قبل از سال ۱۴۰۱ خریداری شده باشد، در هنگام فروش، سودی معادل چندین برابر قیمت خرید، عاید مشتری میشود. همان طور که میدانید قیمت نقره در ده سال اخیر رشدی معادل ۱۸۰ برابر داشته اشت. این به معنای سود بسیار سرشار فروشندگان ظروف نقره دست دوم است. شاید شما با شنیدن سود سرشار فکر کنید که در ده سال گذشته میتوانستید به جای نقره، اقدام به خریداری طلا کنید. موضوع اصلی اینجاست که بازار نقره، بازار بسیار کوچکتری نسبت به طلاست. مسلما خرید هر گرم نقره بسیار آسانتر و راحتتر از خرید یک گرم طلاست. بنابراین امکان سرمایه گذاری در نقره برای بسیاری از افراد سهلالوصولتر از طلا یا هر کالای سرمایهای دیگری است.
عیار نقره ظروف دست دوم
هر ساله بخش زیادی از نقرهای که در جهان استخراج یا بازیافت میشود، صرف ساختن ظروف نقره میشود. ظروف نقره فقط شامل بشقاب نقره، قاشق نقره، چنگال نقره و کارد نقره نیست. انواع میوه خوری، زخوری نقره، شکلات خوری نقره، لگن نقره، آجیل خوری نقره، کاسه نقره، جام نقره، گلدان نقره. سرویس سماور نقره، منقل نقره، قاب عکس نقره، پسته خوری نقره، گلاب پاش نقره، پارچ نقره و شیرجوش نقره.، سینی نقره، جعبه دستمال کاغذی نقره، سرویس آینه شمعدان، انواع تنگ نقره، جام نقره، تابلوی قلمزنی نقره از مهمترین نقره جات موجود در منازل ایرانی به شمار میروند. عیار نقرهای که در ساخت ظروف نقره به کار میرود، ۸۴۰ یا ۸۴ است. این عدد نشان میدهد که ۸۴ وزن ظرف از نقره خالص و ۱۶ درصد آن از فلزاتی مانند مس یا روی و یا قلع تشکیل شده است.
عیار ۸۴۰ در مورد ظروف نقره قدیمی منازل شما نیز صادق است. بر اساس تجربه فروشگاه نقره نجارزادگان، ظروف نقره تا قدمت حداقل ۸۰ سال از عیار ۸۴ برخوردار است. اما قبل از این تاریخ ممکن است از نوع “عیارِ پس” باشد. عیار پس به عیار کمتر از ۸۴۰ در ساخت ظروف نقره میگویند. کارشناس نقره نجارزادگان پس از رویت نقره، احتمالا آن را در دسته عیار پس شناسایی کند. در صورت لازم، ظرف به آزمایشگاه ارسال شده و عیار دقیق آن مشخص میشود.
ظروف نقره دست دوم میراثی
در برخی از خانوادهها ممکن است ظروف نقره به صورت نسل در نسل منتقل شود. این نقره جات ممکن است از نوع سرویس غذاخوری و یا آینه شمعدان و سایر اشکال ظروف نقره باشد. قیمت این ظروف نقره دست دوم بسته به نوع عیار آن مشخص میشود. ابتدا باید اطمینان حاصل کرد که عیار ظرف از نوع عیارِ پس (کمتر از ۸۴۰) نباشد. این تشخیص از طریق ارسال ظرف یا ظروف به آزمایشگاه و یا رویت ظروف توسط کارشناس خبره نقره نجارزادگان با آزمایشِ در محل انجام میشود. در مرحله دوم، وزن ظرف بر اساس قیمت بازار، قیمت گذاری میشود.
در نهایت مبلغِ معادلِ وزنِ ظرف طی عملیات بانکی به حساب فروشنده ظرف واریز میشود. مجموعه نقره نجارزادگان آماده خرید نقره دست دوم از کلکسیوندارهای محترم میباشد. در صورت تمایل میتوانید از طریق تماس تلفنی، سفارش فروش خود را ثبت کنید. شما به دو صورت میتوانید ظرف نقره دست دوم خود را تحویل نقره نجارزادگان نمایید. روش اول از طریق ارسال پستی و روش دوم از طریق مراجعه حضوری است. در هر دو صورت، نقره پس از رویت توسط کارشناس ما، عیارسنجی شده و قیمت آن اعلام میشود. در صورت توافق دوطرفه، وجه به حساب فروشنده واریز میشود.
ظروف نقره قلمزنی
اصفهان، تبریز، تهران و زنجان از مهمترین شهرهای تولیدکننده نقره در ایران هستند. در میان این شهرها، دو شهر اصفهان و تبریز صاحب سبکهای مشخصی در قلمزنی بر روی نقره هستند. این دو سبک عبارتند از سبک قلمزنی اصفهان و سبک قلمزنی تبریز. شهرت زنجان بیشتر به خاطر ظروف نقره ملیله است. ملیله کاری مانند نقره کاری از هنرهای دستی شهر زنجان است. در این هنر، هنرمند ملیله کار با استفاده از نَوَردهای نقره و چیزی شبیه شبکه کاری، ظروف نقره ای نابی خلق میکند. قلم نقره اصفهان دارای حجم و بُعد هست. به عبارت دیگر ظروف قلمزنی اصفهان دارای ورفتگی، بیرونزدگی و کندهکاریهای عمیق است. در مقابل قلم نقره تبریز کاملا صاف هست. و تنها سطح نقره با مغارهای ریز، کندهکاری میشود.